Herfstsalade met peer en walnoot
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokjes in 3-4 minuten knapperig. Voeg de ui en de hele champignons toe en bak 4-5 min. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de slamelange en het champignonmengsel over 4 borden. Steek de partjes peer ertussen en verdeel de walnoten. Lekker met vers gebakken grof bruin brood.
Ingrediënten
- 2 conference peren
- 300 gr champignons en/of paddenstoelen
- 100 gr slamelange
- 1 ui
- 100 gr blauwe kaas
- 250 gr spekblokjes
- 50 gr walnoten,
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 1453
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Snijd de uien in ringen, winterpeen en knoflook in plakjes. Meng de stukken rundvlees, uien, wortel en kno...
Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit e...
Doe alle olie in een koekenpan en bak de champignons op half hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten. Draai het vuur hoog en wacht al omscheppend...
Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. Kook de champignons in de wijn za...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Splits de eieren en gebruik de dooiers. Roer in een kom 125 gr boter met ⅔ van de suiker tot een glad mengsel. Voeg ...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 mi...
Meng de suiker met het citroensap en 500 ml water. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en het water mooi helder en stroperig wordt. Voeg de ci...
Leg het taartdeeg op een licht bebloemde plank en laat ontdooien, bekleed daarna de taartvorm met het deeg tot aan de rand. Blancheer wat blaadjes gro...
Snijd de pruimen of vijgen in reepjes. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met ½ plak geitenkaas, de ham, de pruimen en weer met ½...
Oven voorverwarmen op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 3 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor...