Broodje hamburger
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de ui in halve ringen en bak ze goudbruin in de koekenpan in een beetje olie of boter. Voeg daarna een schepje suiker toe zodat ze lekker karameliseren. Roer regelmatig en zet het vuur uit zodra de suiker met de uien bruin is geworden. Bak de hamburgers in een koekenpan op hoog vuur in een beetje boter aan beide kanten bruin. Zet daarna het vuur laag zodat het vlees nog enkele minuten door kan warmen. Was de sla, snijd de tomaat in plakjes en halveer de broodjes. Beleg de broodjes met sla, plakjes tomaat en de gekarameliseerde ui, hamburger en tot slot de Hoemoes naar keuze. Dus geen mayonaise of ketchup. De Hoemoes maakt de burger lekker smeuïg en geeft extra smaak.
Ingrediënten
- 4 rundvlees hamburgers
- 4 zachte witte bolletjes
- 1 bakje Maza Hoemoes zongedroogde tomaat of 1 bakje Maza Hoemoes rode biet
- 1 ui
- 1 el suiker
- 1 tomaat
- groen sla
Receptnummer: 1447
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak de hotdogs klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan tot ze krokant zijn. Meng de mayonaise ...
Snijd de komkommer en de tomaatjes in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de kruiden fijn. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ...
Meng het gehakt met de uien, kruiden, beschuit en ei. Maak er vier mooie burgers van. Bak deze in een grillpan of in de koekenpan tot ze gaar zijn. H...
Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een ...