Andijviestamppot
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardappelen kook ze in een ruime pan met water en zout tot ze gaar zijn. Snijd de kaas in kleine blokjes. Bak de spekjes in een droge koekenpan op laag vuur langzaam knapperig en goudbruin. Roer ze af en toe even om. Laat de spekjes als ze klaar zijn uitlekken op een stukje keukenpapier. Spoel de andijviebladeren schoon en dep ze droog op een theedoek. Snijd de andijvie in smalle reepjes. Giet de aardappels af. Verwarm de melk met de roomboter. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en maak er een smeuïge puree van door de melk en boter erdoor te roeren. Breng goed op smaak met peper en zout. Roer de rauwe andijvie erdoor en breng weer op smaak met zout en peper. Roer tenslotte de blokjes kaas erdoor. Schep de andijviestamppot direct op en serveer met de uitgebakken spekjes.
Ingrediënten
- 1 krop andijvie
- 1 kilo aardappelen
- 250 gr magere spekreepjes
- 300 gr jong belegen kaas
- 1 dl melk
- 25 gr roomboter
- zout en peper uit de molen
Receptnummer: 1431
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit 25 gram boter in een grote pan en fruit de ui 2 minuten. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voe...
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de warme melk en de nootmuskaat tot een puree. Roerbak de rode kool, de winte...
Andijvie wassen en in reepjes snijden. Aardappelen schillen, wassen, in 20-25 minuten gaar koken en afgieten. Intussen de melk koken. Gekookte aardapp...