Hamburger
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 2 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd een paar ringen van de rode ui, leg deze apart en snipper de rest van de ui fijn. Doe de ui in een kom, voeg de eidooier van het ei toe, voeg de chilipoeder, oregano, paneermeel en mosterd toe en mix het geheel. Doe nu het gehakt in de kom en kneed het met de handen goed door elkaar. Voeg peper en zout toe. Draai van het gehakt twee gehaktballen en druk ze dan plat. Verhit een koekenpan met olijfolie. Snijd de topjes van de groene pepers en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de tomaat in plakjes en rasp de cheddar kaas. Leg de hamburgers in de pan met hete olijfolie en keer ze elke minuut (totale baktijd circa 10-15 minuten) Verwarm de hamburgerbroodjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Beleg de broodjes met de gewassen sla, hamburger, tomatenschijven, doormidden gesneden pepers en de cheddar kaas.
Ingrediƫnten
- 250 g rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 ei
- 25 g paneermeel
- 1/4 tl chilipoeder
- 1/2 tl mosterd
- 1/2 tl oregano
- 3 zure pepers uit pot
- 50 g cheddar kaas
- 1 grote rijpe tomaat
- 1 kleine krop sla
- 2 hamburger broodjes
- olijfolie
- zout en zwarte peper
Receptnummer: 142
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de komkommer en de tomaatjes in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de kruiden fijn. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ...
Meng het gehakt met de uien, kruiden, beschuit en ei. Maak er vier mooie burgers van. Bak deze in een grillpan of in de koekenpan tot ze gaar zijn. H...
Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een ...
Aardappels schillen en wassen. Aardappels in lengte in plakken snijden van ca. 1 cm dik. Plakken in lengte in repen van ca. 1 cm dik snijden. Patat in...