Du pain, du vin et du omelette paysanne
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de groenten in plakjes en blokjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de krieltjes 8 minuten. Schep de ui, de groenten en als laatste de tomaat erdoor en bak de groenten in 4-6 minuten beetgaar. Voeg wat verse kruiden toe zoals peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren los met de melk en peper en zout naar smaak. Verhit 1/2 eetlepel olie en bak een omelet van 1/4 van het eimengsel. Bak zo nog drie omeletten. Verdeel de omeletten over 4 borden en schep de groenten erop. Snijd de brie in plakken leg deze op de groenten en klap de omelet dubbel. Steek vast met een prikker. Serveren met een stokbroodje en een glaasje wijn.
Ingrediënten
- 1 zak minikrieltjes van 400 gram
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 4 peentjes
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 8 eieren
- boerenbrie 300 g
- 100 ml halfvolle melk
- 4 el olijfolie
Receptnummer: 135
Reageren
Meer smakelijke recepten
Klop in een kom de eieren los met zout en peper naar smaak. Bak de groenten kort in de koekenpan met een scheutje olijfolie. Schenk het eimengsel in d...
Snijd de aubergine, courgette, paprika en ui in grove stukken. Pers de knoflook. Meng 6 eetlepels olie met de azijn en de knoflook. Breng op smaak met...
Pureer de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer. Giet de maïs af en snijd de tomaatjes door de helft. Snijd de avocado in blokjes en hus...
Verwarm een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan. Verhit een scheutje olie in ...