Pastasalade met tonijn
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de sperziebonen aan kop en staart schoon en kook ze in 6-8 minuten beetgaar. Kook de eieren in 6 minuten hard. Snijd de tomaten in partjes en de ui in ringen. Giet de pasta en de sperziebonen af en spoel ze af onder koud stromend water. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel ze en snijd ze in partjes. Meng de pasta met de sperziebonen, ui en tomaat. Voeg de tonijn met de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Haal de slabladeren los en verdeel ze over 4 borden. Schep de pastasalade erop en verdeel de partjes ei erover.
Ingrediënten
- 400 g pasta schelpjes
- 400 g sperziebonen
- 4 eieren
- 1 rode ui
- 4 tomaten
- 2 blikjes tonijn in olijfolie
- 1 kropsla
Receptnummer: 133
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Schil de komkommer en rasp deze en l...
Kook de farfalle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. En giet deze af. Voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat het niet aan elk...
Kook de eieren hard, kook de sperziebonen zo kort mogelijk, snij intussen de sla, tomaat, ui en later de boontjes. Laat de tonijn uitlekken, doe sla, ...
Kook de eieren hard. Pluk de bladeren van de kropsla. Was en droog de sla. Blancheer de sperziebonen in ruim kokend water met een beetje zout. Snijd d...