Burritos met gehakt en rijst
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180oC graden. Kook de rijst gaar in de bouillon volgens de instructie op de verpakking. Snipper de ui, pers de knoflook fruit deze aan. Voeg de cayennepeper toe. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de tomatenblokjes en de kidneybonen toe. Laat het geheel een kwartiertje stoven op een zacht vuur en breng het daarna op smaak met wat zout en peper. Neem een tortilla en verdeel een deel van het gehaktmengsel er over. Rasp een gedeelte van de cheddar over het gehakt. Leg hierop een gedeelte van de gekookte rijst. Vouw de burrito dubbel en garneer deze met geraspte cheddar. Bak de burrito's in ongeveer 15 minuten af op 180oC. Serveer met een schaaltje guacamole en zure room.
Ingrediënten
- 300 gr rundergehakt
- 4 grote tortilla's
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 blik tomaten blokjes van 400 gr
- 200 gr kidneybonen
- 40 gr cheddar
- 100 gr rijst
- 1 bouillon blokje
- 1 tl cayennepeper
- zout en peper
- 200 ml zure room
- 200 ml guacamole
Receptnummer: 1018
Reageren
Meer smakelijke recepten
Er zijn van die gerechten die alle smaken in één hebben. Mijn gehaktbrood is er zo één! Maak de sperziebonen schoon en snijd ze fijn in ringen. On...
Snijd de ui fijn en bak aan in de zonnebloemolie. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Blus af met de kokosmelk en voeg de limoensap toe. Snijd de ...
Snijd de ui in halve ringen en de prei in ringen. Snijd de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie en bak de ui en knoflook 3 ...
Snijd de kipfilet in repen en bak deze lichtbruin in de olijfolie. Snipper de ui en snijd de wortels in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Roer ...