Karbonade met geroosterde bietjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210oC. Schil de bieten dun en snijd elke biet in 8 parten. Pel de uien en snijd deze in parten. Plet de teentjes knoflook. Roer in een kom de olie met honing, knoflook en tijm tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Schep de partjes biet en ui door de dressing en verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar. Schep ze tussentijds enkele malen om. Kruid de karbonades met zout en peper en bak ze in boter in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Serveer de bieten en karbonades met gekookte aardappelen of puree.
Ingrediƫnten
- 4 ribkarbonades
- 800 gr rode bieten
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 5 el olie
- 1 el honing
- 1 tl tijm
- zout en peper
Receptnummer: 1014
Reageren
Meer smakelijke recepten
In een koekenpan de boter verhitten. Karbonades met zout en peper bestrooien en ca. 10 minuten aan beiden kanten bakken. Broccoli schoonmaken en in ro...
Maak een marinade van olijfolie, sap van de limoen, teentje geperste knoflook en gehakte basilicum. Haal hier de karbonades doorheen en laat een half ...
Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en op hoog vuur karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen e...
Was de sla in een bak water, goed droog maken en plukken. Snijd de rode bietjes in blokjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in bl...