BBQ vleesspies
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 6 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd al het vlees in stukjes van circa 3x3x3 cm. Snijd de paprika en ui in grove stukken. Hak de kruiden en de knoflook fijn en doe samen met de olijfolie in een kom. Meng alles goed door elkaar, voeg de blokjes vlees toe en laat een uurtje staan. Neem lange satéprikkers en rijg nu om en om verschillende soorten vlees en schuif daartussen een stukje paprika en ui. Grill de vleesspiesen circa 10 minuten op een grill of bbq die niet te heet is. Draai regelmatig. Leg ze vervolgens aan de zijkant, strooi zout en peper naar smaak en laat ze 10 minuten onder een deksel of aluminiumfolie tot rust komen.
Ingrediënten
- 500 gr varkenshaas
- 500 gr ossenhaas
- 500 gr kipfilet
- 3 paprika's
- 1 ui
- kopje olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 1 bosje basilicum
- 1 bosje tijm
- 4 teentjes knoflook
Receptnummer: 1000
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de cervelaatworst in 6 plakken en snijd die doormidden. Halveer de Toscaanse worstjes. Snijd de uien in 6 parten. Veeg de champignons schoon met...
Snijd de worstjes in stukjes van circa 3 cm. Snijd de uien in grote parten en de paprika in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier...
Pluk de blaadjes peterselie en munt. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode ui in dunne ringen en de lente-uitjes in dikkere ringetjes. Verdeel sla ove...
Voor de barbecue, grillplaat of grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de plakk...