De lekkerste recepten voor december!
Met de filter functie hieronder kunt u allerlei recepten vinden. Probeer maar eens!
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de plakken ontbijtspek in een pan licht aan. Je hoeft ze niet helemaal door...
Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden. Meng in een kom de huzarensalade met de zilve...
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm in. Snijd de wraps in partjes die in de muffinvorm passen en druk ze voorzichtig in elke holte...
1. Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur . Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze totdat ze zacht en glazig zijn. 2. Voeg de champ...
1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster ze...
1. Schil 3 appels en snijd ze in blokjes. Rits de tijmblaadjes van de takjes en hak 4 teentjes knoflook fijn. 2. Verwarm een flinke scheut olijfolie ...
Schil rasp een 1/2 komkommer en laat die uitlekken in een vergiet. Kook de 125 gram doperwtjes gaar en spoel ze koud af. Doe 200 gram Griekse volle ...
1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. 2. Pel de ui en hak fijn. 3. Schil de wortelen met een dunschiller en snijd in plakjes. 4...
1. Voor de kapucijners Bestrijk het brood met olijfolie en gril of bak het brood krokant. Wrijf het daarna in met knoflook. Bak de spekblokjes knappe...
Schil de knolselderij, ui en zoete aardappels. Snijd de groenten in stukjes. Bak alle groenten samen met de olijfolie en gedroogde salie aan in een gr...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Lepel de bonen en kapucijners uit de pot in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Bak de ui in...
Was de pompoen. Snijd doormidden en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in stukjes. Pel de uien en halveer ze. Snijd in halve ri...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd vanuit het midden 2 à 3 dikke plakken van de bloemkool. Snijd de restanten ook in plakken. Leg alles op de bakp...
Wrijf de kabeljauwhaasjes in met zeezout en peper. Verwarm de olijfolie in een kleine steelpan. Voeg het venkelzaad en de ongepelde knoflookteentjes t...
Verwarm de oven op 200ºC. Halveer de gewassen uien met schil. Leg ze in een braadslede. Halveer ook de knoflookbol en leg die ertussen. Voeg de 2 tak...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de appel in stukjes en snipper de ui. Bak de appel en ui in 2 eetlepels roomboter 2 minuten aan. Voeg de zuurkoo...
Week de rozijntjes in de wijn. Bekleed de glazen kom royaal met vershoudfolie, laat ook folie over de rand hangen. Snijd de mergpijpjes in de lengte d...
Leg de pruimen in een pan, schenk er 150 ml kokend water bij tot ze net onder staan. Voeg vanillesuiker, de witte wijn, de honing en de takjes tijm to...
Laat de kersen uitlekken in een vergiet. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schep het blikje kersen vlaaivulling in een kom. Voeg de uitgele...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Bewaar 4 mooie stukjes zalm voor op de taartjes en doe de rest van de zalm in een hoge maatbeker. Snijd de witvis in s...
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Breng de slagroom aan de kook en voeg de verkruimelde blauwe kaas toe en 1 eetlepel port. Laat ...
Schil de knolselderij en zoete aardappels en snijd in kleine blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de bieten in partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de sinaasappels, snijd de partjes los met een grapefruitmesje maar laat ze zitten in hun schil. Zet ze in een ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een kleine soeppan en voeg de ui en de blaadjes van het takje rozemarijn toe. Fr...
stap 1. Eerst de bonen marineren. Laat de witte bonen goed uitlekken, doe ze over in een schaal, rasp de citroenschil erover en pers dan de citroen er...
stap 1. Kook de spaghetti gaar en meng met 2 eetlepels kruidenboter. Snijd ondertussen de aardbeien en kerstomaatjes doormidden. stap2. Meng de r...
stap 1. Marineer de gamba’s met het sap van een halve citroen en 3 eetlepels olijfolie. Snijd de citroenen in dikke plakken en kwast ze aan beiden z...
stap 1. Kook de gewassen aardappels in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze in een vergiet 5 minuten afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in klei...
stap 1. Snijd het brood in blokjes. Bak de blokjes brood in een flinke laag olie krokant. Schep op een vel keukenpapier en bestrooi met zeezout. stap...
stap 1. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de sjalotten in dunne ringetjes en de witlof in reepjes. stap 2. Smelt de boter en bak d...
stap 1. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Schaaf de courgette in dunne lange plakken en laat uitlekken in een vergiet. stap 2. Snijd de geroo...
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Bak de in plakjes gesneden wortel in de boter of olie totdat deze bijna gaar is. Voeg dan d...
Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter en olie in een braadpan en bak hierin de aardappels en uien 5 m...
stap 1. Maak het pancake beslag volgens de verpakking maar voeg 2 eitjes extra toe. Bak van het beslag 3 grote pancakes van 18 à 20 cm in een passend...
stap 1. Snijd de sjalotten fijn en fruit ze aan in een braadpan, voeg de risottorijst toe en schep alles goed om. Schenk de bouillon erbij en laat 15 ...
stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier op de plakken Serranoham. Kwast beiden zijden in met olijfolie. B...
stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kwast de vellen filodeeg aan beiden zijden in met gesmolten boter. Leg ze ...
stap 1: Was alle groenten en dep ze droog. Snijd de aubergine en courgette in plakken en de paprika in brede repen. Pel de ui en snijd in 4 plakken. H...
Stap 1 Pel de uien en snijd ze in dunne ringen, doe ze in een kom. Rasp van de gewassen citroen de schil en zet apart. Halveer de citroen en knijp het...
Was de paprika’s en halveer ze in de lengte. Bak ze in 3 eetlepels olijfolie op halfhoog vuur aan beide kanten 4 minuten. Schep ze uit de pan en laa...
Snijd de rode uien in dunne ringen, doe ze in een kommetje en knijp er het sap van 1 limoentje over en meng het goed. Snijd schil er rondom af en snij...
Bak de zalmfilet 5 minuten op de huid in 2 eetlepels boter. Draai de zalm om met een spatel en bak ze 1 minuut verder. Haal uit de pan. Voeg nu 2 eetl...
Verhit de grillpan op een hoog vuur. Kwast de plakken ananas aan beiden kanten in met wat olijfolie. Gril ze kort aan beiden zijden tot ze mooie grils...
De blauwe bessen garen in balsamicoazijn, zodat de smaak dieper wordt. Maak deze tosti bij voorkeur in de pan, de balsamico-bosbessen kunnen gaan lekk...
Snijd de zalm in blokjes en de ham in reepjes. Snijd de venkel en courgette in stukjes. Wrijf de binnenkant van de weckpotjes in met olijfolie. Schep ...
Was de courgette en schaaf met de kaasschaaf in de lengte in lange plakken. Klop de eieren goed los. Smelt de boter in en grote koekenpan en verdeel d...
Verdeel de yoghurt over twee wijde kommen. Snijd de snack komkommertjes in plakjes en verdeel ze over de kommen. Snijd de avocado in parten. Snijd een...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe de tomaten in een passende ovenschaal en besprenkel met olijfolie en maal er zeezout en peper over. Bak de tomaatj...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Leg de plakken Parmaham erop en kwast ze aan beiden zijden in met olijfolie....
Maak eerst de basilicumolie. Pureer de basilicum met de olijfolie fijn. Giet over in een fijn vergiet. Laat goed uitlekken en druk de restjes met de a...
Spoel de quinoa in een vergiet af. Kook de quinoa gaar volgens de instructie op de verpakking. Snipper de uien en snijd de topjes van de pepers en sch...
Snipper de uien. Schil de knolselderij, aardappeltjes en pastinaken. Snijd de groenten in blokjes. Smelt 75 gram boter in een soeppan en bak de blokje...
Snipper de uien. Schil de knolselderij, aardappeltjes en pastinaken. Snijd de groenten in blokjes. Smelt 75 gram boter in een soeppan en bak de blokje...
Snipper de uien. Schil de knolselderij, aardappeltjes en pastinaken. Snijd de groenten in blokjes. Smelt 75 gram boter in een soeppan en bak de blokje...
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Drapeer de zalm op een mooie schaal. Schil de grapefruit en sinaasappel zo dik zodat ook het witte bittere gedeelte weg is. Snijd de partjes grapefrui...
Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien 5 minuten aan op hoog vuur. Zet daarna het vuur zacht en bak de uie...
Was alle groenten en schil de aardappel, knolselderij, winterwortel en uien. Snijd alle groenten in blokjes behalve de winterwortel, snijd die in plak...
1. Doe de bloem in een schaal en maak in het midden een kuiltje. Voeg de boter in blokjes toe, de eidooier, wijn en 50 ml water. Roer stevig met een h...
1. Verhit een grillpan voor. Halveer de perziken en kwast ze in met olijfolie en grill ze met schil tot ze mooie grillstrepen hebben. 2. Leg ze op ee...
stap 1. Snijd de gewassen vleestomaten in plakken en leg ze in een mooie schaal. Besprenkel de plakken royaal met olijfolie en maal er vers zeezout en...
stap 1. Kook de krieltjes in 15 minuten beetgaar. Ze moeten stevig blijven. Maak ondertussen de dressing voor de krieltjes. Meng de olijfolie met de p...
stap 1. Maak eerst de eiragout, kook de eitjes hard, pel ze onder koud stromend water en hak ze fijn. stap 2. Verwarm de oven voor op 190ºC. Rol de ...
stap 1. Breng de kippenbouillon met de rijst aan de kook, zet het vuur zacht en laat 20 minuten zachtjes koken. Snipper de ui en bak in 4 eetlepels ol...
Bak de aardappelen 5 minuten aan in de helft van de boter. Voeg de soepgroenten en de bouillon toe. Laat 30 minuten koken. Fruit in de rest van de bot...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de tartelette vormpjes met elk een plakje bladerdeeg. Prik de bodems in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg ...
Doe de linzen met de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat 50 minuten zachtjes gaarkoken met de deksel op de pan...
Snijd de meloen doormidden. Schep de pitjes eruit. Schil de meloen. Schaaf het vruchtvlees in dunne plakjes. Doe ze in een schaal. Schenk de olijfolie...
Schil de avocado’s en wip de pit er uit. Snijd in stukken. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Doe de avocado, lente-ui in een mengbeker. Rasp de schi...
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek sterretjes uit de plakjes bladerdeeg. Leg ze ...
Schil en snijd de winterpeen in plakjes. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheu...
Bereid de mie nestjes volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af en laat goed uitlekken. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen ui...
Artisjokken tuinboontjes dip: Kook de tuinboontjes 5 minuten beetgaar en laat afkoelen. Hak de ui fijn en bak in 2 eetlepels olijfolie samen met de d...
Kook de doperwtjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Snij de helft van ...
Was de asperges, snijd de onderkant weg en schil ze rondom met een dunschiller. Vang de schillen op in een bak. Doe de asperges met de schillen in en ...
Rasp de schil van één sinaasappel en schil de oranje en witte schil van de overige vruchten. Snijd het vruchtvlees in plakken en vang het sap op. Kl...
Schil de sinaasappels en grapefruits en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd in plakjes....
Schil de oranje en witte schil van de vruchten. Snijd het vruchtvlees in plakken en vang het sap op. Snijd de rode ui in dunne ringen. Verdeel de plak...
Breng in een soeppan het soepvlees met het water en het zout aan de kook brengen. Voeg de laurier, tijm, foelie en peperkorrels toe en laat afgedekt c...
Snijd de wortel, ui en knoflook in stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg d...
Hak de wortelen, bleekselderij, knoflook en uien in stukken. Verhit ondertussen olijfolie in een grote soeppan. Voeg de wortelen, bleekselderij, uien,...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Kook de room met de kippenbouillon, knoflook en de majoraan 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de macaroni toe, de kaas ...
Maak eerst de cranberrycompote. Doe de cranberry’s in een kleine pan en voeg het sinaasappelsap, de kaneel en de honing toe. Was de appeltjes en sni...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de bietjes en snijd ze in kleine partjes. Doe ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve uien en de ...
Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komi...
Maak de witlof schoon en snijd ze in repen. Snipper de sjalotten fijn en fruit deze aan in de boter in een braadpan. Voeg de saffraan toe en bak 2 min...
Verwarm de oven op 200ºC. Leg de paprika’s op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Rooster de paprika’s 30 minuten tot het vel zwartgeblake...
Kook de bietjes gaar. Laat ze afkoelen en schil ze. Rasp de bieten fijn. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg bij de bietjes. Schenk het bier erop en vo...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes ham erop. Bestrijk de ham aan beide zijden met olijfolie. Bak de ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd een kwart van de bovenkant van de pompoentjes. Verwijder de pitten en draden met een lepel. Schenk in elke pompo...
1. Snijd de tomaten in 4 stukken en maak de groenten schoon. 2. Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes. 3. Snipper de ui, en hak de knofloo...
Snij kleine roosjes van de broccoli en hak de steel in grove stukken. Verhit de groentebouillon en kook de roosjes net gaar. Haal de roosje uit de bou...
Kneed de boter, kwark, een snufje zout, tarwemeel en twee eetlepels koud water tot een glad deeg. Maak van het deeg een bol en verpak in de vershoudfo...
Snijd de ijsbergsla doormidden en snijd de helften in kwarten. Was de sla voorzichtig en dep ze droog. Blancheer eerst de doperwtjes beetgaar, doe ze ...
Maak eerst het deeg. Doe de bloem in de keukenmachine en snijd de boter in blokjes en voeg ze bij de bloem. Voeg de Parmezaanse kaas, kerriepoeder en ...
Snijd voor de crostini’s elk broodje in 4 lange plakken. Kwast de plakjes royaal in met olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de plakjes...
Verwarm de oven voor op180 graden. Maak eerst het deeg, doe hiervoor het meel en zout in de keukenmachine en voeg de boter er in blokjes gesneden aan ...
Verwarm de oven op 175 graden. Pel de uien en snijd ze in vieren. Leg ze op de bakplaat. Halveer de knoflookbol en leg ze bij de uien samen met de tak...
Steek uit de sneetjes brood 4 sterren met een uitsteekvormpje of als u dat niet heeft snij de korstjes van de sneetjes brood en snijd ze schuin door. ...
Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm...
Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Rasp de gemberwortel en knoflook tot ieder 1 theelepel. Kook de couscous ...
Kook de linzen gaar volgens de verpakking. Verdeel de sla over een grote schaal. Halveer de schoongemaakte pruimen en haal de pit eruit. Bak ze op hal...
Maak de groenten schoon. Snijd de uien in ringen en snijd de pompoen, appel, knolselderij en pastinaak in stukken. Smelt de boter en voeg de uienringe...
Hak de helft van de walnoten grof en rooster ze samen met de rest van de walnoten in een koekenpan ‒ schep af en toe om. Haal de blaadjes van de wit...
Bereid de couscous volgens de instructie op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. S...
Rooster de pittenmix goudbruin in een droge koekenpan. Snijd de watermeloen in 6 plakken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng ze met het sap van e...
Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. Kook de sugarsnaps in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook de kipfilets in de ...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met paprikapoeder. Bak de kip met vloeibare margarine in circa 5 mi...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een beetje zout toe. Pel en snij de uien fijn. Ze...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de rabarber in stukken van 3 cm. Schep ze om met 50 gram van de basterdsuiker en de vanillesuiker. Klop de crèm...
Kook de spaghetti gaar volgens de instructie op de verpakking. Snijd de hardgekookte eitjes fijn en strooi er wat zout en peper over. Maak pastasaus. ...
Snijd de witte en rode kool in dunne reepjes. Snijd 1 cm van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Schil de sinaasappel dik met een scherp mes ...
Snijd de rode kool in dunne reepjes. De uien in ringen en de appels in stukjes. Bak de uien met de spekjes in 25 gram boter 5 minuten goudbruin op mid...
Schil de knolselderij, aardappels en 2 peren en snijd ze in blokjes. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze in 10 minuten zachtjes in 25 gram boter...
Snijd de ui in grove stukken. De winterpeen in kleine stukken en de prei in ringen. Breng het water aan de kook in een grote soeppan en voeg de bouill...
Carpaccio: Meng in een blender de eieren, mosterd, citroensap, een snufje zout en een scheutje tabasco. Dek af en mix in pulse-stand. Zet dan de ble...
Zet de veldsla op ijswater. Roer de azijn, olijfolie en honing erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel meer ba...
Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd 1 teen knoflook fijn. Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, di...
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de krieltjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper. Verhit onde...
Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit e...
Schil de komkommer met schil in de lengte tot lange stroken. Lente-uitjes in kleine ringetjes snijden. Schil de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvle...
Snijd de meloen in vier stukken en snijd het vruchtvlees in blokjes uit de schil. Was de blauwe bessen. Knijp het sap uit de halve citroen en meng da...
Hak ui en knoflook fijn en fruit ze in een soeppan aan in 1 el boter. Roer er de bloem doorheen. Voeg de spinazie toe en wat verse peper en laat de s...
Breng een grote pan met water aan de kook (groot genoeg dat alle prei onder kan staan) en strooi er ruim zout in. Snij de preitjes netjes in ongeveer...
Was de asperges, snijd de onderkant eraf en schil ze rondom met een dunschiller tot aan het kopje. Vul een grote soeppan of aspergepan met 1,5 liter w...
Verwijder de stronk van de krop en pluk de sla. Was de bladeren in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Snipper het sjalotje. Halveer de to...
Breng een pan met het liter water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en zet het vuur laag. Leg de kip in de bouillon en laat in 20 min...
Snijd de ui in grove stukken. De winterpeen in blokjes en de prei in ringen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in e...
Was de groenten onder de koude kraan en snijd ze in grove stukken. Bind de kruiden met een stukje keukentouw bij elkaar. Verhit in een grote soeppan d...
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in de lengte in reepjes en doe in ...
Kook de bietjes in 30 minuten gaar, stroop ze en snijd ze in dunne plakken. Pel de ui en snij de ui in plakken. Snij de druiven door midden. Maak de d...
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in grove stukken. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Fruit de ui en de ...
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in grote stukken en verdeel ze over bakpapier op een bakplaat, sprenkel er 1,5 el van de olie over en...
Bekleed een lage bakvorm met de bladerdeeg en bak volgens de instructie op de verpakking. De crème Laat de melk warm worden met een opgesneden va...
Snijd de kip in reepjes en de paprika in dunne reepjes. Snijd de augurken in blokjes. Schep de andijvie, paprika, kip, croutons, augurken, zilveruitje...
Snijd de bietjes in plakken van een halve centimeter. Maak torentjes van plakjes biet en verkruimelde geitenkaas. Steek tot slot blaadjes rucola in de
Snijd de bosuitjes in ringetjes , maak deze een beetje los van elkaar. Klop een vinaigrette van de olijfolie, mosterd en wijnazijn, breng op smaak m...
Snijd de sperzieboontjes en snijbonen in stukjes van 3 centimeter, snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit...
Breng 250 gr schenkel of soepvlees met 2 liter water aan de kook (geen zout toevoegen). Doe geen deksel op de pan. Schep met een schuimspaan het schui...
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg alle groenten in een ruime ovenschaal. Schenk de helft van de olie erover en bestrooi met peper en zout, en event...
Meng voor de saus de mayonaise met de balsamicoazijn, truffel en gembersiroop. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart tot gebruik. Maak de rucola...
Neem een basistomatensoep en leng deze volgens de gebruiksaanwijzing op de pot aan met water. Soepgroenten toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur...
Was de pompoen, halveer deze en haal de pitjes en zaadlijsten eruit. Snijd hierna in grote stukken en doe ik grote kom. Meng hier de teen geplette kno...
Maak de champignons schoon en snijd deze in dikke plakjes. Snijd de mozzarella ook in plakjes. Verhit een klein koekenpannetje met de olijfolie op het...
Snijd de groenten in stukken en voeg de gesneden kruiden toe. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uitj...
Snijd het brood in plakjes van 1,5 cm dik. Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en het zout en leg het brood hierin. Doe de broodjes e...
Was de sla in een bak water, goed droog maken en plukken. Snijd de rode bietjes in blokjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in bl...
Vul een grote soeppan met 1 1/2 liter koud water, het soepvlees en 2 theelepels zout en breng dit aan de kook. Laurier, tijm, foelie en peperkorrels t...
Korstjes van kaas snijden en kaas in plakken schaven. Plakken in lange repen van 1 cm breed snijden. Blaadjes munt van takjes plukken. Grillpan verhit...
Pel en snipper de ui en vermaal de venkelzaadjes en de korianderkorrels even in de vijzel. Verhit de olijfolie, voeg de kruiden, de stroop en de uien ...
Pureer de kikkererwten samen met de nori. Laat de artisjokharten uitlekken; spoel ze onder de koude kraan even af als ze op azijn zijn gezet. Pulseer ...
Maal de knoflook met de basilicum en voeg twee eetlepels olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd aan de onderkant van de asperges h...
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak nog 5 minuten, of tot het mengsel begint te kleuren. ...
Snijd de onderkant van de stronkjes witlof en verwijder de harde kern. Schil de sinaasappels en snijd de vruchtvleespartjes uit de vliesjes. Vang het ...
Schil de aardappelen, wassen en in kleine partjes snijden. Zet water op voor de groentebouillon en voeg een bouillonblokje toe. Aardappelpartjes toevo...
Speklappen in reepjes snijden en in 5 minuten knapperig bakken. Bouillon en wijn in een hoge pan schenken en aan de kook brengen. Spinazieblokjes door...
Spinazie wassen en over vier borden verdelen. 400 g Aardbeien wassen en in partjes snijden. Rocquefort kaasje in stukjes snijden. Beiden over de borde...
Kipfilet in plakjes snijden en bestrooien met zout en peper. In droge koekenpan notenmix kort roosteren en uit pan nemen. In koekenpan boter verhitten...
Snijd een grote plak watermeloen van ruim 1 centimeter dik en verwijder de schil. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de plakken melo...
Snijd de nectarines en tomaten in partjes. De rode ui in dunne ringen en hak de pecannoten in stukjes. Hak de basilicum en munt. Meng deze met de oli...
Bak de wortels met de kleingesneden ui en knoflook in een pan met zonnebloemolie. Voeg na 5 minuten de bouillon toe. Laat het geheel gaar worden in 10...
Snijd de lof in stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de lof toe(houd 1 stronk achter voor de garnering) en b...
Snipper de uien. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze in blokjes. Snijd de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd deze i...
Strooi de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg 1,5 liter koud water toe. Breng al roerend met een garde aan de kook. Voeg de soepgroente en do...
Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met ol...
Meng de suiker en boter tot een geheel. Voeg dan rustig zout, bloem en eieren toe en laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de oven voo...